Nápojový průmysl

Digitální refraktometr pro stanovení cukru (% Brix) v džusu a moštu

Digitální refraktometr pro stanovení cukru (% Brix) v džusu a moštu
Vaše cena € 252.62
Dostupnost Obvykle 2 - 4 týdny

Detailní informace

Kód produktu: HI96811

Popis produktu Digitální refraktometr pro stanovení cukru (% Brix) v džusu a moštu

HI96811 je odolný, přenosný digitální refraktometr pro měření cukru ve šťávě a moštu. Obsah cukru je vyjádřen v % Brix, rozsah měření je od 0 do 50 %. Měření je provedeno již za 1,5 sekundy s vysokou přesností ±0,2 %. Měřené hodnoty jsou automaticky kompenzovány pro kolísání teploty podle standardu ICUMSA. Přístroj se obsluhuje dvěma tlačítky: jedno tlačítko slouží ke kalibraci destilovanou nebo deionizovanou vodou a druhé k měření. K měření stačí dvě kapky vzorku, ca 100 µl. Digitální refraktometr HI96811 převádí index lomu vzorku šťávy nebo moštu na % Brix. Tento převod je založen na tabulkách uvedených v ICUMSA Methods Book (Mezinárodní komise pro jednotné metody analýzy cukru), která dokumentuje změny indexu lomu s teplotou pro procento hmotnosti roztoku sacharózy. Vzhledem k tomu, že většinu cukru v hroznové šťávě a moštu tvoří fruktóza a glukóza místo sacharózy, údaj je někdy označován jako „Zjevný Brix“. Typické hrozny při sklizni budou mezi 19-24 % Brix nebo stupni Brix (°Bx). HI96811 je oblíbený u vinařů pro měření cukru v hroznech nebo moštu, v terénu nebo v laboratoři.

Technické informace

Další parametry
Rozsah 0 až 50 % Brix, 0 až 80°C
Rozlišení 0,1 % Brix
Přesnost ±0,2 % Brix, ±0,3°C
Napájení 9V baterie
Optický systém žlutá LED
Prostředí IP65
Teplotní kompenzace v rozsahu 10 až 40°C automatická
Rozměry 192 x 104 x 69 mm
Hmotnost (g) 420
Rozsah dodávky Přístroj, baterie, návod, certifikát kontroly kvality výrobcem.

Alternativní produkty k

Digitální refraktometer pro stanovení cukru ve víně ve °Baumé

Digitální refraktometer pro stanovení cukru ve víně ve °Baumé

Obvykle 2 - 4 týdny

€ 252.62

Digitální refraktometer pro kontrolu obsahu cukru v moštu s vyjádření ve °Baumé (1°Baumé = 1,8 % Brix).

Refraktometer pro stanovení cukru ve víně v % Brix a v % V/V potenciálního obsahu alkoholu

Refraktometer pro stanovení cukru ve víně v % Brix a v % V/V potenciálního obsahu alkoholu

Obvykle 2 - 4 týdny

€ 252.62

Digitální refraktometer pro kontrolu obsahu cukru v moštu. Výsledek v %Brix nebo % potenciálního alkoholu. Nastavitelný …

Refraktometer pro stanovení cukru ve víně v % Brix, °Oechsle a °KMW

Refraktometer pro stanovení cukru ve víně v % Brix, °Oechsle a °KMW

Obvykle 2 - 4 týdny

€ 252.62

Digitální refraktometer pro kontrolu obsahu cukru v moštu. Výsledek v % Brix, °Oechsle (německé) nebo °KMW (rakouské).

Refraktometer pro stanovení cukru ve víně v % v/v potenciálního obsahu alkoholu

Refraktometer pro stanovení cukru ve víně v % v/v potenciálního obsahu alkoholu

Obvykle 2 - 4 týdny

€ 252.62

Digitální refraktometer pro kontrolu obsahu cukru v moštu. Výsledek v % potenciálního alkoholu.