Digitální refraktometr pro stanovení cukru (% Brix) v džusu a moštu
Detailní informace
Kód produktu: HI96811
Popis produktu Digitální refraktometr pro stanovení cukru (% Brix) v džusu a moštu
HI96811 je odolný, přenosný digitální refraktometr pro měření cukru ve šťávě a moštu. Obsah cukru je vyjádřen v % Brix, rozsah měření je od 0 do 50 %. Měření je provedeno již za 1,5 sekundy s vysokou přesností ±0,2 %. Měřené hodnoty jsou automaticky kompenzovány pro kolísání teploty podle standardu ICUMSA. Přístroj se obsluhuje dvěma tlačítky: jedno tlačítko slouží ke kalibraci destilovanou nebo deionizovanou vodou a druhé k měření. K měření stačí dvě kapky vzorku, ca 100 µl. Digitální refraktometr HI96811 převádí index lomu vzorku šťávy nebo moštu na % Brix. Tento převod je založen na tabulkách uvedených v ICUMSA Methods Book (Mezinárodní komise pro jednotné metody analýzy cukru), která dokumentuje změny indexu lomu s teplotou pro procento hmotnosti roztoku sacharózy. Vzhledem k tomu, že většinu cukru v hroznové šťávě a moštu tvoří fruktóza a glukóza místo sacharózy, údaj je někdy označován jako „Zjevný Brix“. Typické hrozny při sklizni budou mezi 19-24 % Brix nebo stupni Brix (°Bx). HI96811 je oblíbený u vinařů pro měření cukru v hroznech nebo moštu, v terénu nebo v laboratoři.
Technické informace
Další parametry | |
---|---|
Rozsah | 0 až 50 % Brix, 0 až 80°C |
Rozlišení | 0,1 % Brix |
Přesnost | ±0,2 % Brix, ±0,3°C |
Napájení | 9V baterie |
Optický systém | žlutá LED |
Prostředí | IP65 |
Teplotní kompenzace | v rozsahu 10 až 40°C automatická |
Rozměry | 192 x 104 x 69 mm |
Hmotnost (g) | 420 |
Rozsah dodávky | Přístroj, baterie, návod, certifikát kontroly kvality výrobcem. |
Alternativní produkty k
Digitální refraktometer pro stanovení cukru ve víně ve °Baumé
Obvykle 2 - 4 týdny
€ 252.62
Refraktometer pro stanovení cukru ve víně v % Brix a v % V/V potenciálního obsahu alkoholu
Obvykle 2 - 4 týdny
€ 252.62
Refraktometer pro stanovení cukru ve víně v % Brix, °Oechsle a °KMW
Obvykle 2 - 4 týdny
€ 252.62
Refraktometer pro stanovení cukru ve víně v % v/v potenciálního obsahu alkoholu
Obvykle 2 - 4 týdny
€ 252.62